LENGVIAUSIAS BŪDAS IŠVYKTI Į KANADĄ METAMS – IEC PROGRAMA

Šis įrašas yra skirtas norintiems sužinoti apie patį lengviausią būdą gauti vizą metams Kanadoje. 2013 metai yra pirmieji, kuomet visas dalyvavimas IEC (International Experience in Canada) programoje yra vykdomas internetu, o ne pildant popierines paraiškas. Todėl tikiuosi, kad šis detalus įrašas apie visą procesą, kaip mes gavome savo vizas, padės ir pildantiems ateityje :) Pasinaudodama proga labai noriu padėkoti Kanada ir Mes bei Kanada-LT lietuvių Kanadoje forumams, kurių nariai ne kartą padėjo ir mums įvairiais klausimais!

istock_000001337509small

Calgary, Kanada

BENDRA INFORMACIJA  APIE “INTERNATIONAL EXPERIENCE IN CANADA” PROGRAMĄ

IEC turi tris kategorijas: darbas atostogaujant, jaunieji specialistai, tarptautinės stažuotės. Čia rasite visų trijų kategorijų trumpus aprašymus, kurie leis nuspręsti kuri kategorija tinkamiausia Jums. Pirma kategorija yra patraukliausia, todėl jai skirtos vizos yra panaudojamos greičiausiai (nesate priklausomas nuo darbdavio, todėl galite keliauti ir dirbti po visą šalį). Apie šią kategoriją toliau ir kalbėsime, nes būtent per ją išvykstame ir mes su antra puse.

(Palyginimui) 2012 metais suteikiamos 140 vizų “darbas atostogaujant” kategorijai Lietuvai ištirpo per 4-5 mėnesius. 2013 metias visos 140 Lietuvai suteiktos vizos ištirpo per mažiau nei 24 valandas. 2014 metais šis laiko tarpas turėtų dar labiau sutrumpėti, nes informacijos apie programą vis daugėja, o su tuo proporcingai ir norinčių išvykti skaičius.

PROGRAMOS REIKALAVIMAI
IEC „darbas atostogaujant“ kategorijos reikalavimai, norint gauti vizą metams:

1. Būti 18-35 metų Lietuvos piliečiu.
2. Turėti įrodymą apie turimas 2500 CAD lėšas žmogui bei atgalinį bilietą į Lietuvą arba sumą, kurios užtektų jam įsigyti.
3. Turėti įsigijus medicininį ir sveikatos draudimą metams Kanadoje.
4. Sumokėti registracijos mokestį (2013m., tai – 391 LT), kuris grąžinamas tuo atveju, jeigu neišduodama viza.
5. Nebūti anksčiau dalyvavus šioje programoje, toje pačioje kategorijoje.
6. Turėti reikalingus dokumentus aplikuojant dėl vizos: nuskenuotas pasas, išverstos neteistumo pažymos iš šalių, kuriose buvo gyventa ilgiau nei 6 mėn., pažyma iš banko dėl turimo pinigų likučio sąskaitoje.
7. Praeiti medicininę apžiūrą pas sertifikuotus gydytojus (2013m. kaina – 600 LT).

SVARBU: Visos pažymos galioja 3mėn.!

PIRMASIS ETAPAS – PAGRINDINĖS INFORMACIJOS PATEIKIMAS

Skaityti toliau