Grietinėlėje skęstančios bulvės su lašiša

Dar vienas receptas iš serijos – paprasta ir beprotiškai gardu :) Tinka ir pietums, ir vakarienei. Dažnai šį patiekalą gaminamės ir patys sau, ir kai turime svečių, nes su juo niekad neprašausi. Asmeniškai aš pirmą kartą paragavusi pagalvojau: „kur šis gėris buvo ligi šiol?!“. Tikiuos taip pat sužavės ir Jus!

Reikės:
Bulvių (kiek priklausomai nuo to, kokiam kiekiui žmonių gaminama)
Silpnai sūdyta lašišų filė (100g)
Indelis grietinėlės (420g)
Santa Maria Forest Blend prieskoniai (Tikrai parduoda IKI parduotuvių tinklas)

Gaminam:
Skutame bulves, pjaustome kiekvieną jų į 4 dalis ir dėstome ant skardos. Kai matome, kad skardos paviršius jau pilnai padengtas bulvėmis, žinome, kad jų jau pakaks.
Tačiau neskubame bulvių palikti skardoje, pradžiai jas reikės išvirti. Kartą pagaminome praleidę šią dalį ir gavosi tikrai skanu, tačiau vistiek ne taip, kaip jas išvirus :) Bulvėms išvirus jau galime jas sudėlioti ant skardos tolimesniam gaminimui.

Supjaustome lašišų filė gabalėliais ir išdėtome ant bulvių. Negailėkim lašišos, kuo daugiau, tuo skaniau!

Tuomet į grietinėlę dedame prieskonius, kurių irgi reikia nepagailėti.

Grietinėlę su prieskoniais gerai išmaišius, galime supilti į skardą, kurioje išdėliotos bulvės su lašiša.

Iki visiško apsimaloninimo, trūksta tik dar šiek tiek pabarstyti prieskonių. Šauname į 200C įkaitintą orkaitę ir kepame tol, kol grietinėlė pradeda virti ir lašiša būna pakankamai iškepusi.

Bon Appetit!

Iveta

10 komentarų

  1. Iveta, gal gali pasidalinti kokie prieskoniai ieina i sudeti. gyvenu uzsieni, tai nelabai ten rasiu tokiu prieskoniu. buciau labai labai dekinga:))

  2. siaip grietine reikalinga skystesne (galima atskiesti kad ir pienu), prieskoniai galimi pagal skoni, nes sitie 13 lt, rekomenduociau lasisa deti kai bus jau iskepta viskas, nes siaip lasisa sausa gaunasi jei ja orkaitei palaikai, galima pagardinti dziovintomis slyvomis, o siaip tai geriau lasinos tai tikrai daugiau. siaip patiko visiems labai, kepeme visi su draugais sestadienio vakarui. aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *